Indblik 2017-06-30T10:07:33+00:00

Indblik

Politisk apati er Putins værste fjende

fredag, 16. marts, 2018|

Ruslands præsident, Vladimir Putin, vil ved præsidentvalget på søndag efter alt at dømme få den kåring som landets ubestridte leder, som han går efter. Eneste sten i skoen er den udbredte politiske apati, der breder sig uden for de store byer. Baggrund af Simon Ankjærgaard.

Grusomheder udstilles for at advare verden

mandag, 12. marts, 2018|

I Madrid har over 100.000 spaniere indtil nu set den første vandreudstilling nogensinde udenfor Polen om nazisternes udryddelseslejr Auschwitz. Jens Ulrich Pedersen rapporterer fra udstillingen, der senere kommer til andre europæiske byer.

Røde roser i Sarajevo

lørdag, 10. marts, 2018|

Hvordan har sarajevanerne - muslimer, serbere og kroater - formået at formidle deres blodige historie på en måde, så de stadig kan leve sammen? Jimmy Munk Larsen har set på nogle af byens mindesmærker.

Ti års aktivisme bærer frugt i Armenien

onsdag, 21. februar, 2018|

Anna Shahnazaryan er en af de centrale skikkelser i det borgerinitiativ, som for nylig tvang den danske stat og PensionDanmark til at trække deres finansiering af en ulovlig mine i Armenien tilbage. Jens Malling har interviewet hende.

Billedserie: Fire års konflikt i Ukraine

fredag, 19. januar, 2018|

Denne vinter er det fire år siden, at voldsomme politiske omvæltninger begyndte i Ukraine. Jens Malling fører os i en billedserie gennem den sønderrevne nation – fra strandene på det annekterede Krim til sønderbombede miner i Donbass.

“Lyden fra maskingeværerne var vores musik”

søndag, 14. januar, 2018|

Veteraner fra Anden Verdenskrig mødes hver uge til kor i den østukrainske by Slovjansk. Deres soldatersange om heltemod, kærlighed, frygt og død har fået ny relevans på grund af konflikten i regionen. Reportage af Jens Malling.

Den populistiske sindsstemning

tirsdag, 9. januar, 2018|

I kølvandet på de seneste års samfundspolitiske omvæltninger i Vesten fører ordet "populisme" ofte til en del skepsis og foragt. Vi er dog i dag nødt til ikke blot at betragte og fordømme, men også prøve at forstå populisme. Analyse af Simon Cecchin.

Forklædt som folkelig

torsdag, 4. januar, 2018|

Anden sæson af Netflix-serien The Crown er – ligesom første– en kraftfuld skildring af den eksistentielle ulykke, som i hvert fald nogle af de kongelige bærer på. Desværre står de personlige fortællinger alt for alene denne gang. Andreas Bach Mortensen anmelder.

”Nationalismer er altid reaktionære”

tirsdag, 19. december, 2017|

Nationalismen er den europæiske tankes modstykke. Valget i Catalonien står mellem at forblive åben eller at lukke sig om sig selv. Det er selvforståelsen, som er på spil til det regionale parlamentsvalg på torsdag. Feature af Sara Høyrup.