Tema: CPH:DOX 2017

Copenhagen Documentary Film Festival, eller bare CPH:DOX, byder i år på over 200 dokumentarfilm, der vises under festivalen 16.-26. marts. I dette tema stiller vi skarpt på årets program, tendenser og temaer – herunder festivalens stærke fokus på Europa og de udfordringer, Europa står over for. Herunder kan du læse alle artikler i temaet.

Foto: Rosbeh Zavari 

Idealister adgang forbudt

tirsdag, 14. marts, 2017|

Dokumentarfilmene "De sidste mænd i Aleppo", "Radio Kobanî" og "Obscure" udgør et uvurderligt supplement til vores forståelse af Syrien-konflikten, som den medieres journalistisk og gennem de brede nyhedskanaler. Annemarie Majlund introducerer filmene, som vises på CPH:DOX.

Poetiske tiltag bør tages

mandag, 13. marts, 2017|

"Spectres are haunting Europe" er en poetisk hvidbog over Europa som fælleskab, og en film, hvor diskussionen om, hvem der fortjener at komme ind i Europa, og hvem der ikke gør, udspilles og forhandles. Annemarie Majlund anmelder filmen, der kan ses på CPH:DOX.

Når diplomater bliver anarkister

søndag, 12. marts, 2017|

Alt tydede på en lang karriere for Carne Ross i den britiske stats tjeneste, men forløbet op til Irak-krigen fik ham til at starte sin egen søgen mod mere direkte demokrati. Christian Weber skriver om dokumentarfilmen "Accidental Anarchist", der vises på CPH:DOX.

Ny dokumentar fejrer den uafhængige journalistiks mestre

fredag, 10. marts, 2017|

Den nye dokumentar "All Governments Lie" er en hyldest til den uafhængige journalistik. Det er en trussel mod demokratiet, hvis pressen ikke kan stille sig kritisk overfor magthaverne. Men er det virkelig sandt, at alle lyver? Christian Weber anmelder filmen.

CPH:DOX: Europa i krise

torsdag, 9. marts, 2017|

Under dokumentarfestivalen vil film om flygtningekrisen og populismens fremmarch i Europa fylde en betydelig del og lede op til en lang række debatter om den krisetilstand, Europa befinder sig i.

Den, der hvisker, lyver

onsdag, 8. marts, 2017|

Uanset om de filmiske virkemidler er larm eller stilhed, så viser de sandheder, som kun virkeligheden kan levere dem. Den 16.-26. marts, er der CPH:DOX, og det stiller vi skarpt på op til dokumentarfilmfestivalen. Kulturredaktør Annemarie Majlund giver et overblik.

 

Af |Kategorier: Tema|Tags: , , , , , |