Tema: EU og flygtningene

2018-04-18T23:07:02+00:00 Af |Tema|

Flygtninge og migranter, der vil til EU, er et af de største politiske emner i Europa i øjeblikket. I dette tema beskriver vi med reportager, interviews, baggrund og analyser udviklingen og diskussionen i og uden for Europa. Vi opdaterer løbende med nye artikler. Læs alle temaets artikler herunder:

Foto: Emilio Morenatti/AP/Polfoto

Da Macron mødte både respekt, tavshed og kritik

En fan af det europæiske projekt, der vil gøre europæerne stolte over at være sammen om Europa, lagde vejen forbi Udkantsfrankrig og en af Europas proklamerede hovedstæder, Strasbourg. Dyveke Vestergaard Johansen var med, da Frankrigs præsident debaterede Europas nære fremtid med Europa-Parlamentet.

onsdag, 18. april, 2018|

Đukanović-comeback kan realisere Montenegros europæiske drømme

Et montenegrinsk medlemskab af EU vil have stor betydning, fordi det kan få andre Balkan-lande til at se europæisk integration som mere fordelagtigt end at kigge mod øst. Dette storpolitiske hensyn ser ud til at overskygge korruptionsanklagerne mod Milo Đukanović, favorit ved præsidentvalget på søndag. Baggrund af Kasper Buch Tanderup.

torsdag, 12. april, 2018|

Storbritannien i frit udenrigspolitisk fald

Med både Brexit og store problemer med forholdet til såvel USA som Rusland ligger britisk udenrigs- og sikkerhedspolitik efterhånden i ruiner og udvikler sig i en stadig mere bizar retning. Analyse af Thomas Lie Eriksen.

onsdag, 11. april, 2018|

Orbáns Ungarn retter blikket mod øst

Fordeling af flygtninge, hegn ved grænsen og trusler mod universitetet CEU har fået EU-kollegerne til at rynke kraftigt på næsen ad Ungarn. Rusland er i mellemtiden ved at blive Ungarns nye bedste ven. Baggrund af Emil Staulund Larsen.

fredag, 6. april, 2018|

Baltiske billeder på lærredet

100 års selvstændighed fejres i biografen. Fra 6. til 9. april kan man lade sig opsluge af film fra Estland, Letland og Litauen ved Baltic Frames Filmfestival i Aarhus. Baggrund af Malene K. Holm.

søndag, 1. april, 2018|

Radikalisering tæt på

De tre film "Recruiting for Jihad", "Lost Warrior" og "Latifa - A Fighting Heart" dykker med deres fælles tema om radikalisering ned i eksistentielle temaer. Nynne Giannini rapporterer fra CPH:DOX.

mandag, 26. marts, 2018|

Rå romere i den evige stads baggård

Abel Ferraras nye film "Piazza Vittorio" giver et billede af livets gang i et råt romersk miljø. Filmen sætter samtidig en række af det italienske samfunds udfordringer i perspektiv. Christian Weber anmelder filmen.

fredag, 23. marts, 2018|

Indefra med Daliborek – Den hvide underklasse

Den DOX-aktuelle film ”Den Hvide Verden ifølge Daliborek” er et på én gang skræmmende, grotesk og grinagtigt indblik i, hvordan stadig flere fra en hvid, europæisk underklasse lever og forstår verden: Dem mod de andre. Anmeldelse af Nikita Selvig.

onsdag, 21. marts, 2018|

Fake News er informationssamfundets “bløde magt”

Falske nyheder er et tema på CPH:DOX og bliver behandlet i både den F:ACT Award-nominerede Our New President, hvor Donald Trumps valgsejr følges (set) igennem russisk propaganda, og i The Cleaners, der sætter fokus på censur og redigering på de sociale medier. Baggrund af Nynne Giannini.

tirsdag, 20. marts, 2018|

Ikke i fængsel, men heller ikke fri

”EuroTrump” er den første dokumentarfilm, der kommer ind bag facaden på den hollandske politiker Geert Wilders, der har levet under beskyttelse 24 timer i døgnet de seneste 12 år. Henrik Brun anmelder filmen, der er aktuel på CPH:DOX.

mandag, 19. marts, 2018|

Politisk apati er Putins værste fjende

Ruslands præsident, Vladimir Putin, vil ved præsidentvalget på søndag efter alt at dømme få den kåring som landets ubestridte leder, som han går efter. Eneste sten i skoen er den udbredte politiske apati, der breder sig uden for de store byer. Baggrund af Simon Ankjærgaard.

fredag, 16. marts, 2018|