TEMA: Europæiske kulturregioner 2018-05-12T17:09:53+00:00

TEMA: Europæiske kulturregioner

Vi tager en rejse i Europas historie og kulturelle mangfoldighed og beskriver en række europæiske kulturregioner og hvad, de har at byde på. Temaet opdateres løbende med nye artikler.

Foto: /Scanpix/AP Thomas Kienzle/

Den særlige dynamik i Catalonien

Ønsket i Catalonien om stor selvbestemmelse er velkendt. Regionen er dog præget af klassiske land/by-dynamikker, og samtidig sætter Spaniens medlemskab af EU sig spor i catalanernes identitet. Baggrund af Anders Engberg.

onsdag, 14. marts, 2018|

Regionen, hvor samerne har været der længst

Samerne boede heroppe da andre mennesker kom hertil for mange hundrede år siden. Nordmænd kom tidligst langs kysten, senere kom svenskere, finner og russere hertil. Samerne blev trængt, men de hænger i. Baggrund af Anders Engberg.

fredag, 23. februar, 2018|

Kompetenceløs, men rig på kultur

Selvbevidstheden vokser i den vestfranske region, der har det næststørste sproglige mindretal i landet efter Alsace, men det fører næppe til større regional selvbestemmelse i et land, hvor centralisme er en så rodfæstet politisk tradition. Baggrund af Anders Engberg.

onsdag, 7. februar, 2018|

Skåningerne og den sydskandinaviske optik

Skåne har længe været en fuldt integreret del af det svenske rige. Men mange skåninger ser dem selv i en sydskandinavisk sammenhæng og er orienterede mod København. Baggrund af Anders Engberg.

onsdag, 31. januar, 2018|

Bayern er bevidst om sit eget værd

Tysklands største delstat Bayern har altid været bevidst om sin egen særegenhed, ikke mindst kulturelt, men man nyder også særstatus i blandt andet tysk politik. Baggrund af Anders Engberg.

mandag, 29. januar, 2018|