TEMA: Europas forstæder 2020-02-09T11:02:32+00:00

TEMA: Europas forstæder

Store dele af Europas befolkning bor, arbejder og har deres daglige gang i forstæderne. Her er der et særegnet liv, hvad enten der er tale om en overklasseghetto, en middelklassedrøm om hus og have, en soveby eller et forsømt kvarter med integrations- og fattigdomsproblemer. I dette tema går vi på opdagelse i Europas forstæder. Temaet opdateres løbende.

Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix

Ungarsk oprørskommune i eget tempo

Drømmen om at bo i en fredfyldt osteklokke lever fortsat blandt beboerne i Budapest-bydelen Zugló. De dyrker helst fortid og fremtid, men kan ikke helt lukke nutidens problemer ude. Reportage af Lasse Skytt.

onsdag, 3. juni, 2020|

92000 Nanterre – almindelig på godt og ondt

Hvad ligger bag La Grande Arche - den dansktegnede nye triumfbue i Paris? Det gør forstaden 92000 Nanterre - en omtrent gennemsnitlig forstad med en ikke uinteressant historie. Baggrund af Jytte Lyngvig.

fredag, 21. februar, 2020|

Italiens Stalingrad efter stormen

For få år siden havde ingen forestillet sig, at Milano-forstaden Sesto San Giovanni kunne blive styret af andre end venstrefløjen. Området bliver ved med at vokse, men mange af dets fabrikker er for længst lukkede, og der skal nu findes nogle nye holdepunkter for beboerne. Baggrund af Christan Weber.

tirsdag, 11. februar, 2020|

Erobringen af brødet i Montreuil

I Frankrig er det daglige baguette ligesom danskernes forhold til rugbrød, og et bageri findes på nærmest hvert gadehjørne, eller i hver en lille by. I Paris-forstadsbyen Montreuil ligger der et særligt økologisk bageri, med en kommunistisk og anarkistisk virksomhedstilgang, hvor de ansatte er selvstyrende, og kunderne betaler efter evne. Reportage af Dyveke Vestergaard Johansen.

lørdag, 8. februar, 2020|