TEMA: Naboland Tyskland 2018-05-12T18:03:15+00:00

TEMA: Naboland Tyskland

Op til, under og efter det tyske valg til Forbundsdagen sætter vi fokus på vores store nabo mod syd. For når tyskerne tager stilling til, hvilken retning landet skal gå i de kommende år, har det stor betydning for resten af Europa. Vi ser også bredere på Tyskland som samfund og nation. Læs herunder alle artikler i temaet, der løbende opdateres:

Foto: /ritzau/AP/Michael Probst.

En fornemmelse af overgangsregering hviler over Tyskland

Medlemmer af SPD skal i de kommende uger stemme ja eller nej til spørgsmålet om, hvorvidt SPD skal deltage i en koalition med CDU/CSU. Koalitionen er en nødløsning og kan meget let gå hen og blive en døgnflue i tysk politik. Analyse af Heidi Dachs

mandag, 12. februar, 2018|

Kan Pulse of Europe holde pulsen oppe?

Støttebevægelsen for EU, kaldet Pulse of Europe, har sit udspring i Tyskland og har fået en flyvende start. Kritikere mener dog, at bevægelsen snart vil implodere, hvis den ikke får en tydelig ledelse. Baggrund af Kasper Tonsberg Schlie.

lørdag, 23. september, 2017|

Nationalister uden hagekors

Flygtningestrømmen, terror og en række EU-fiaskoer er - sammen med en generel politikerlede - med til at forklare opkomsten af AfD - Alternative für Deutschland. Vi bringer et uddrag af Jesper Vinds nye bog "Det nye tyske højre".

fredag, 22. september, 2017|

Tysklands forfatning er et værn mod fortiden

Op til det tyske valg har Forbundsdagen fjernet den føderale støtte til anti-demokratiske partier. Et træk, der flugter med principperne i Tysklands grundlov fra efterkrigstiden. Baggrund af Nynne Giannini.

torsdag, 21. september, 2017|

Redningsmanden, der løb ind i de socialdemokratiske realiteter

I SPD håbede man, at Martin Schulz kunne blive et friskt pust i partiets valgkamp. Men ballonen punkterede lidt for hurtigt, blandt andet på grund af socialdemokraternes forsømmelser de seneste to årtier. Heidi Dachs tegner et portræt af Schulz og hans svære valgkamp.

onsdag, 20. september, 2017|

“All inclusive”-kansleren

Angela Merkel blevet beskyldt for at være en kansler, der skifter mening, hver gang det er taktisk klogt. Selv siger hun, at alle mennesker ændrer deres holdninger i løbet af livet. Heidi Dachs tegner et portræt af kansleren.

tirsdag, 19. september, 2017|

Det tyske valg er langt fra afgjort

Selv om CDU/CSU får flest stemmer og Angela Merkel dermed bliver den urørlige sejrskvinde ved valget til Forbundsdagen, er det uvist, hvem hun kan regere med. Analyse af Mathias Irminger Sonne.

mandag, 18. september, 2017|