Tema: Naboland Tyskland

2017-09-18T09:09:14+00:00 Af |Tema|

Op til, under og efter det tyske valg til Forbundsdagen sætter vi fokus på vores store nabo mod syd. For når tyskerne tager stilling til, hvilken retning landet skal gå i de kommende år, har det stor betydning for resten af Europa. Vi ser også bredere på Tyskland som samfund og nation. Læs herunder alle artikler i temaet, der løbende opdateres:

Foto: /ritzau/AP/Michael Probst.

En fornemmelse af overgangsregering hviler over Tyskland

mandag, 12. februar, 2018|

Medlemmer af SPD skal i de kommende uger stemme ja eller nej til spørgsmålet om, hvorvidt SPD skal deltage i en koalition med CDU/CSU. Koalitionen er en nødløsning og kan meget let gå hen og blive en døgnflue i tysk politik. Analyse af Heidi Dachs

Kan Pulse of Europe holde pulsen oppe?

lørdag, 23. september, 2017|

Støttebevægelsen for EU, kaldet Pulse of Europe, har sit udspring i Tyskland og har fået en flyvende start. Kritikere mener dog, at bevægelsen snart vil implodere, hvis den ikke får en tydelig ledelse. Baggrund af Kasper Tonsberg Schlie.

Nationalister uden hagekors

fredag, 22. september, 2017|

Flygtningestrømmen, terror og en række EU-fiaskoer er - sammen med en generel politikerlede - med til at forklare opkomsten af AfD - Alternative für Deutschland. Vi bringer et uddrag af Jesper Vinds nye bog "Det nye tyske højre".

“All inclusive”-kansleren

tirsdag, 19. september, 2017|

Angela Merkel blevet beskyldt for at være en kansler, der skifter mening, hver gang det er taktisk klogt. Selv siger hun, at alle mennesker ændrer deres holdninger i løbet af livet. Heidi Dachs tegner et portræt af kansleren.