Tema: Quo vadis, Frankrig?

Med et præsidentvalg i to runder og et efterfølgende parlamentsvalg skal franskmændene flere gange frem mod sommerferien tage stilling til, hvilken retning landet skal gå i de kommende år. I dette tema dækker vi valgene med baggrundsartikler og analyser, men vi ser også bredere på Frankrig som samfund og nation samt på landets rolle i Europa og globalt. Læs herunder alle artikler i temaet, der løbende opdateres:

Foto: Christophe Ena/AP/Polfoto

Franskmændene diskuterer det EU, de selv har drevet frem

torsdag, 27. april, 2017|

På sin vis er det paradoksalt, at EU er et fremtrædende tema i det franske præsidentvalg anno 2017, da samarbejdet ikke ville være, hvad det er, uden franske statsoverhoveder og diplomater som hovedentreprenører.

Macron passerer på sin socialliberale ”tredje vej” et fransk socialistparti i grøften

mandag, 24. april, 2017|

Hvad er Emmanuel Macrons "tredje vej" brolagt med? Hvad kendetegner ham? Og hvad har ført til det franske socialistpartis deroute? Vi har interviewet Frankrig-kenderen Jørn Boisen.

“Jeg græder indeni, hver gang jeg tænker på, hvad jeg skal stemme”

lørdag, 22. april, 2017|

Især blandt de mere venstresnoede vælgere hersker der stor tvivl om, hvem man skal stemme på ved præsidentvalget i Frankrig. For mange er det et valg mellem pest og kolera.

De franske vælgere holder EU’s fremtid i hånden

fredag, 21. april, 2017|

Første runde af det franske præsidentvalg finder sted på søndag, og kun to kandidater går videre til anden runde. Set udefra er en finalerunde mellem de to EU-skeptiske kandidater Marine Le Pen og Jean-Luc Mélenchon lidt af et skrækscenarie. Under alle omstændigheder vil valget sætte sig varige spor i Europa.

Af |Kategorier: Tema|