Forårets guide til tyske krimier

2021-03-02T11:58:36+00:00 tirsdag, 2. marts, 2021|

Ingen har så stor en krimiscene som tyskerne, og selv det krimivante Skandinavien kan på ingen måde hamle op med naboen i syd. Foråret byder på mangt en krimipremiere i det tyske, og vi har her samlet de største satsninger samt en række gensyn med kendte serier. Glæd dig til store produktioner og flotte billeder.

Baggrund af Morten Rohde, NabolandsKanalerne

Selv om efteråret er kendt for at være de store tv-premierers tid, er der tilsyneladende ingen i Tyskland, der nærer noget ønske om at udskyde premierer og sæsonstarter til efter sommeren.

Det er vi glade for her på NabolandsKanalerne, da vi derfor kan præsentere et hav af både nye og kendte krimiserier, der alle sendes den kommende tid.

Det skal handle om detektiver og efterforskere. Det skal handle om de store mordgåder.

Her i marts har vi nøjelsen af en premiere på en krimiserie, hvor det meste af Nordtyskland danner ramme om et stort komplot, hvor økonomiske interesser, seriemord og spor helt tilbage til Stasi-tiden under Den Kolde Krig er brikker i to efterforskeres puslespil.

FOTO: DIE TOTEN VON MARNOW/ZDF

En række bestialske mord synes at pege i retning af en seriemorder, og efterforskerne Lona Mendt og Frank Elling forsøger derfor at koble sagerne op på én gerningsmand.

De udfordres dog af mordenes forskellighed og spekulerer derfor i, at de enten har at gøre med tilfældigheder eller med en gerningsmand, der sender signaler, de ikke kan afkode.

Des længere de dykker ned i sagen, des mere må de se deres egen moral skride, og som efterforskningen skrider frem, mister de langsomt forbindelsen til dem selv.

’Die Toten von Marnow’ er en klassisk ARD-produktion, når de er bedst, og med et stort budget og scener, der er skudt i mangfoldige lokationer, er der masser af filmisk vælde at se frem til.

’Die Toten von Marnow’ har premiere d. 13. marts, hvor de første to episoder sendes. Episode 3 og 4 sendes d. 17. og 18. marts.

‘Hartwig Seeler’ – Et gensyn med det komplekse menneske
Har man ikke fået stillet sin krimisult, når Marnow-efterforskerne er kommet til bunds i sagen, er der heldigvis endnu en ny krimigåde at kaste sig over kort tid efter.

Hartwig Seeler, privatdetektiven som var på skærmen på ARD første gang i efteråret 2020, er nu tilbage i ny sag om en forsvunden person. Denne gang drejer det sig om en, der er ham ganske tæt på livet.

Hans tidligere kollega Tascha beder Seeler om hjælp til at skjule sig fra den kriminelle Metzner, der står til at blive løsladt, og som hun tidligere er blevet holdt fanget af under en 36 timer lang gidselsituation.

FOTO: HARTWIG SEELER – FARLIG PÅMINDELSE (2019)/ARD

Til Seelers overraskelse laver Tascha også romantiske tilnærmelser mod ham, og i sorgen over tabet af sin kone lader Seeler sig overtale til at rejse med hende til Middelhavsøen Gozo.

Men da Tascha en dag forsvinder, og Metzners bliver fundet død, begynder Seeler at mistænke, at han er blevet ført bag lyset.

Mens han forsøger at finde hoved og hale i situationen og sin egen ulykkelighed, nages han af det smertelige spørgsmål: Hvordan skal man omgås de mennesker, som man til hver en tid kan tage fejl af?

Bag filmserien står den prisvindende instruktør Johannes Fabrick, der med ’Hartwig Seeler – Et nyt liv’ har skabt en fortælling med komplekse karakterer i et usædvanligt krimiplot.

Vi har kun et billede fra produktionen af filmen, så indtil da må vi afvente et kig ind i selve universet ’Hartwig Seeler – Et nyt liv’, som får premiere d. 10. april på ARD.

Hop med på en klassiker
De nye tilføjelser til tyskernes krimikatalog står selvfølgelig ikke alene, men ledsages af et massivt udbud af nye episoder i kendte krimiserier.

Du kan hoppe med på disse kendte klassikere, der godt nok alle er midt i en sæson, men som man ikke behøver at kende til på forhånd for at se med på:

•    Strisserne fra Rosenheim (tirsdage 19.25 på ZDF)
•    Efterforskerne ved Watzmann (onsdage 18.50 på ARD)
•    Havnepolitiet (torsdage 19.25 på ZDF)
•    Ræven (torsdage 20.15 på ARD)
•    Statsadvokaten (fredage 20.15 på ZDF)
•    SOKO Leipzig (fredage 21.15 på ZDF)
•    Gerningsstedet (søndage 20.15 på ARD)

Når man har brug for en mordgåde og en hård, heltemodig eller humoristisk efterforsker, er der derfor næsten ikke en dag uden en krimi.

Sådan fortsætter det også de næste måneder, hvor der fortsætter med at komme premierer på de glædelige gensyn.

Datoer for nye sæsoner af de kendte krimier
Vil man hellere være med fra starten af et par nye sæsoner, er der nemlig også et par sæsonstarter af gamle kendinge på trapperne i løbet af marts.

11. marts vender ’Steirerwut’ tilbage med en enkelt film, hvor et mord er forsøgt dækket som et selvmord.

D. 12. marts er der premiere på det første af 12 nye episoder af ’Letzte Spur Berlin’, mens d. 14. marts bliver dagen for en ny episode af ’Drej 112’, der er tilbage med en ny gåde om en servicemedarbejder, der ser rødt og forvandles til en ustyrlig morder.

D. 15. marts er tid til en ny sæson af ’Storbykvarter’, der med nu 34 sæsoner har små 25 år på bagen.

D. 15. marts er også dagen for en ny episode af ’Nord Nord Mord’, hvor Sievers, Behrendsen og Feldmann står med et giftmord på hånden.

Senere på måneden, d. 25., vender ’Mord i Galway’ tilbage, når psykolog Cathrin Blake skal hjælpe det irske politi med en kidnapning.

FOTO: RÆVEN/ARD

Ovenstående artikel er en let forkortet version af en artikel, som oprindeligt blev bragt den 22. februar 2021 på nabolandskanalerne.dk 

Billede i artiklens top: DIE TOTEN VON MARNOW/ZDF