NORD nærmer sig: Nu kommer den første store litteratur-event længe

2020-09-04T13:31:35+00:00 fredag, 4. september, 2020|

Helsingørs litteraturfestival NORD, som afholdes 18.-19. september, bliver den første store begivenhed i litteraturens verden siden nedlukningen. Flere scener, nye formater og færre billetter skal sikre gennemførelsen og deltagernes tryghed.

Efter et halvt års usikkerhed, tilpasninger og mange bolde i luften løber NORD ― Nordisk Litteraturfestival nu endelig af stablen lige om lidt. Det bliver to dage med litteraturoplevelser med forfattere og kunstnere fra Norden på Biblioteket Kulturværftet i Helsingør.

For at sikre forfatternes og publikums tryghed har festivalen taget en række initiativer, fortæller festivalleder Gro Frank Rasmussen i en pressemeddelelse. NORD har i år reduceret antallet af billetter og stole og udvidet med en ekstra scene. Desuden bliver der opstillet håndsprit, og alle sæder bliver rengjort mellem hvert arrangement.

”Årets NORD bliver en mere eksklusiv oplevelse end normalt. Vi har oplevet under Corona-nedlukningen, hvordan kulturen bringer os sammen, så det føles ekstra vigtigt netop i år at bidrage til at skabe fælles oplevelser gennem litteraturen,” siger Gro Frank Rasmussen.

NORD ― Nordisk Litteraturfestival 2020 får fysisk og digitalt besøg af forfattere og kunstnere fra hele Norden, heriblandt svenske Linda Boström Knausgård, norske Dag Solstad og finske Kjell Westö. Der bliver også besøg af Tove Janssons niece Sophia Jansson i år, hvor den første bog om Mumitroldene kan fejre 75-års jubilæum.

Desuden udkommer ”Værksteder” af Jeppe Bangsgaard i forbindelse med festivalen. Bogen giver et indblik i store nordiske forfatteres forhold til det at skrive. Den viser blandt andet nye sider af Helle Helle, Naja Maria Aidt og Lina Wolf, som besøger NORD i anledning af udgivelsen.

På festivalen kan man opleve det bedste inden for den nordiske litteratur, de største talenter og den litteratur, der har slidstyrke som en klassiker. Igen i år præsenterer festivalen over 40 forfattere og kunstnere fra hele Norden. Det er Helsingør Kommunes Biblioteker, der står bag festivalen og det er femte gang, at NORD løber af stablen.

NORD – Nordisk Litteraturfestival 2020 er støttet af Kulturrådet – Arts Council Sweden, Nordisk Råd, Statens Kunstfond og Nordisk Kulturkontakt. I år samarbejder NORD med Oslo Poesifestival, Litteraturhuset i Oslo, Nordisk Kulturkontakt i Helsinki og Kapittel-festivalen i Stavanger.

Læs mere om program, billetter og forholdsregler på nordfestival.dk

Billede i artiklens top: Lene Pels