TEMA: CPH:DOX 2019 2019-03-19T10:16:58+00:00

TEMA: CPH:DOX 2019

Copenhagen International Documentary Film Festival – CPH:DOX – er en af de største dokumentarfilmfestivaler i verden. Den 16. udgave af festivalen finder sted fra 20. til 31. marts 2019. Vi stiller skarpt på årets film, debatter, tendenser og temaer – herunder festivalens fokus på de udfordringer, Europa står over for. Herunder kan du læse alle artikler i temaet.

Foto: CPH:DOX

I forførelsens skole: jagten på det gode liv 

Bagdele, bryster og forførelse er på skemaet i den russiske dokumentar "School of Seduction – Three Stories From Russia" af Alina Rudnitskaya. Kvinderne i dokumentaren håber på et liv i velstand og ægteskab, og de betaler sig derfor til et kursus i forførelsens kunst. Nynne Giannini anmelder filmen, der er aktuel på CPH;DOX.

torsdag, 28. marts, 2019|

Anarki i Napolis gader

Napolis historie fra efterkrigstiden og frem er omdrejningspunktet i Francesco Patiernos nye dokumentar, ''Camorra'', der udgør en del af CPH:DOX's syditalienske aften den 31. marts på Cinemateket i København. Christian Weber beretter.

onsdag, 27. marts, 2019|

På flugt fra krisens kronologi

Med "The Rest" er det lykkedes kunstneren Ai Weiwei at skabe en både tidstypisk og tidløs fortælling om flugt, skyld, håb og kaos. Netop den fortælling er vi som europæere så langt fra færdige med, at den stadig, og måske for evigt, godt kan tåle at blive fortalt igen. Kulturredaktør Annemarie Majlund anmelder filmen, der ar aktuel på CPH:DOX.

mandag, 25. marts, 2019|

Drømmen om fred fra Vancouver til Vladivostok

"Meeting Gorbachev"handler om den tidligere præsident for Sovjetunionen Mikhail Gorbatjovs liv. Filmmageren Werner Herzog tager os i dokumentaren, der er aktuel på CPH:DOX, igennem et af den senere politiske verdenshistories afgørende epoker. Baggrund af Christian Weber.

søndag, 24. marts, 2019|

Vores tid er ikke de unges

Dyveke Vestergaard Johansen har mødt den franske instruktør Matthieu Bareyre for at tale om filmen Young and Alive, på fransk L’époque (som betyder ”vores tid”), der har dansk premiere ved årets dokumentarfilmfestival CPH:DOX 2019.

fredag, 22. marts, 2019|

Tankevækkende filosofisk portræt

Dokumentaren om en af Frankrigs største nulevende filosoffer, Alain Badiou, som vil genoplive kommunismen som idé og engagement, er tankevækkende i en tid med pres på fællesskabet. Nikita Selvig anmelder filmen, der er aktuel på CPH:DOX.

torsdag, 21. marts, 2019|

I virkelighed til halsen

Årets CPH:DOX minder os om, at dem, der vil det, fortsat ser nye veje, andre horisonter og anderledes fortællinger, som måske kan komme os til undsætning i en verden fuld af fake news, polariserede politiske debatter og samfund, der har afskåret forbindelsen til fortiden. Kulturredaktør Annemarie Majlund introducerer vores dækning af årets dokumentarfilmfestival.

tirsdag, 19. marts, 2019|