TEMA: Det digitale Europa

2018-05-08T12:24:55+00:00 onsdag, 7. december, 2016|

Det digitale indre marked er blevet kaldt den bedste idé, EU har fået, siden skabelsen af det indre marked og de medfølgende “fire friheder”: fri bevægelighed for arbejdskraft, tjenesteydelser, varer og kapital. Nu er der i Europa-Kommissionen fremskredne planer for den “femte frihed” – at skabe fri(ere) bevægelighed for data. Men er EU hermed gearet til den digitale revolution? Og går det for hurtigt eller for langsomt med reformerne? Dét og meget mere sætter Magasinet Europa fokus på i dette tema. Vi opdaterer løbende med nye artikler, som alle kan læses herunder.

Foto: Jacques Brinon/AP/Polfoto

Asfalt, data og automatisering skal holde Europa kørende

Et europæisk transport- og logistiksystem, der bliver mere digitaliseret og automatiseret, vil øge effektiviteten og produktiviteten i hele transportkæden i EU, mener ITD – vejgodstransportens brancheorganisation.

lørdag, 17. december, 2016|

Er din ovn hackersikret?

I arbejdet med EU’s digitale indre marked er det vigtigt, at forbrugersikkerheden er i fokus, skriver Christian Wernberg-Tougaard, formand for IT-branchens IT-sikkerhedsudvalg i en klumme.

torsdag, 15. december, 2016|

Europa skal tilbage i den digitale overhalingsbane

Forslaget til en ny europæisk telelov er afgørende, fordi telebranchens investeringer i ny digital infrastruktur længe har været faldende, samtidigt med at dataforbruget og efterspørgslen efter bedre bredbånd er steget voldsomt, skriver fagleder Peder Søgaard-Pedersen fra Dansk Industri i en kommentar.

tirsdag, 13. december, 2016|