Tema: CPH:DOX 2017

2018-04-15T14:04:11+02:00onsdag, 8. marts, 2017|

Copenhagen Documentary Film Festival, eller bare CPH:DOX, byder i år på over 200 dokumentarfilm, der vises under festivalen 16.-26. marts. I dette tema stiller vi skarpt på årets program, tendenser og temaer – herunder festivalens stærke fokus på Europa og de udfordringer, Europa står over for. Herunder kan du læse alle artikler i temaet.

Foto: Rosbeh Zavari 

Idealister adgang forbudt

tirsdag, 14. marts, 2017|

Dokumentarfilmene "De sidste mænd i Aleppo", "Radio Kobanî" og "Obscure" udgør et uvurderligt supplement til vores forståelse af Syrien-konflikten, som den medieres journalistisk og gennem de brede nyhedskanaler. Annemarie Majlund introducerer filmene, som vises på CPH:DOX.

Poetiske tiltag bør tages

mandag, 13. marts, 2017|

"Spectres are haunting Europe" er en poetisk hvidbog over Europa som fælleskab, og en film, hvor diskussionen om, hvem der fortjener at komme ind i Europa, og hvem der ikke gør, udspilles og forhandles. Annemarie Majlund anmelder filmen, der kan ses på CPH:DOX.

Når diplomater bliver anarkister

søndag, 12. marts, 2017|

Alt tydede på en lang karriere for Carne Ross i den britiske stats tjeneste, men forløbet op til Irak-krigen fik ham til at starte sin egen søgen mod mere direkte demokrati. Christian Weber skriver om dokumentarfilmen "Accidental Anarchist", der vises på CPH:DOX.

CPH:DOX: Europa i krise

torsdag, 9. marts, 2017|

Under dokumentarfestivalen vil film om flygtningekrisen og populismens fremmarch i Europa fylde en betydelig del og lede op til en lang række debatter om den krisetilstand, Europa befinder sig i.

Den, der hvisker, lyver

onsdag, 8. marts, 2017|

Uanset om de filmiske virkemidler er larm eller stilhed, så viser de sandheder, som kun virkeligheden kan levere dem. Den 16.-26. marts, er der CPH:DOX, og det stiller vi skarpt på op til dokumentarfilmfestivalen. Kulturredaktør Annemarie Majlund giver et overblik.