Tema: EP-valg 2014

2018-04-23T14:47:10+02:00fredag, 4. april, 2014|

Den 25. maj 2014 var der valg til Europa-Parlamentet. Herunder finder du vores samlede dækning af valget.

Foto: RitzauScanpix/Bax Lindhardt/

Brug din stemme!

Brug din stemme i morgen og vær med til at bestemme, hvad vej EU skal gå. Der skal træffes vigtige valg de kommende fem år og Europa-Parlamentets politiske sammensætning vil afgøre, hvordan disse valg foretages.

lørdag, 24. maj, 2014|

Hvorfor jeg gav roret videre til Rina

Det er i bogstaveligste forstand et uheld, der sender Søren Søndergaard til Europa-Parlamentet for syv år siden. Der er dog intet tilfældigt ved hans valg om at overlade pladsen til den nye spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU kort tid inden Europa-Parlamenstvalget.

fredag, 23. maj, 2014|

Maskinrummet: Europa-Parlamentets grupper og udvalg

751 nye EU-parlamentarikere har første dag på kontoret i begyndelsen af juli. De nye parlamentsmedlemmer er ikke blot en samling enkeltpersoner, men udøver indflydelse gennem deres tilhørsforhold til Europa-Parlamentets magtfulde grupper og udvalg.

mandag, 19. maj, 2014|

Fortællingen om Europa skrives om

Fra teltturer i Den Kolde Krigs Europa over fordomsfuld EU-journalist til Europa-Parlamentariker. Tag med Morten Løkkegaard på en personlig rejse, der de sidste år har ført til arbejdet med at skabe en ny fortælling for Europa.

onsdag, 14. maj, 2014|

Margrete Auken: ”Jeg laver striptease i mørke”

De færreste forstår navnet, og udvalget har ingen lovgivende magt. Der er ikke den store prestige i at sidde i det, men alligevel er ”Udvalg for andragender” et af EU’s vigtigste, mener Margrete Auken. I dette interview fortæller SF-veteranen om arbejdet i et stort set ukendt udvalg, der prøver at beskytte borgerne mod deres egne regeringer.

mandag, 12. maj, 2014|

Euroskepsis vinder frem i tysk politik

Et nyt eurokritisk parti, skærpet retorik fra de etablerede partier og fraværet af en spærregrænse tegner til at give tyske EU-skeptikere fremgang ved det kommende Europa-Parlamentsvalg.

onsdag, 7. maj, 2014|

Folkets vilje?

Mens stadig flere europæere tilbringer valgdagen i sofaen, får EU større indflydelse. Den voksende stemmekrise kan på sigt bidrage til at udfordre EU’s legitimitet.

onsdag, 30. april, 2014|

Femten år i Europa-Parlamentet

Lobbyister, en betændt østudvidelse og læren om det politiske spil. Anne E. Jensen fortæller her, hvordan hun har brugt 15 år på at lære at opnå og udnytte sin magt som Europaparlamentariker.

søndag, 27. april, 2014|