TEMA: CPH:DOX 2018 2018-05-12T13:51:03+00:00

TEMA: CPH:DOX 2018

Copenhagen International Documentary Film Festival – CPH:DOX – er en af de største dokumentarfilmfestivaler i verden. Den femtende udgave af festivalen fandt sted fra 15. til 25. marts 2018. Vi stiller skarpt på årets film, debatter, tendenser og temaer – herunder festivalens fokus på de udfordringer, Europa står over for. Herunder kan du læse alle artikler i temaet.

Udvalg og udeladelser i en ung fortællers erindringer

Både Brexit, abortspørgsmålet og håndteringen af arven efter flere årtier med sekterisk vold i Nordirland er nogle af de helt store politiske temaer, som den unge generation på De Britiske Øer må forholde sig til i disse tider. Hvordan gør man så det? Det har den irskfødte instruktør Donal Foreman sine bud på. Kulturredaktør Annemarie Majlund Jensen har interviewet ham.

onsdag, 3. oktober, 2018|

Radikalisering tæt på

De tre film "Recruiting for Jihad", "Lost Warrior" og "Latifa - A Fighting Heart" dykker med deres fælles tema om radikalisering ned i eksistentielle temaer. Nynne Giannini rapporterer fra CPH:DOX.

mandag, 26. marts, 2018|

Rå romere i den evige stads baggård

Abel Ferraras nye film "Piazza Vittorio" giver et billede af livets gang i et råt romersk miljø. Filmen sætter samtidig en række af det italienske samfunds udfordringer i perspektiv. Christian Weber anmelder filmen.

fredag, 23. marts, 2018|

Indefra med Daliborek – Den hvide underklasse

Den DOX-aktuelle film ”Den Hvide Verden ifølge Daliborek” er et på én gang skræmmende, grotesk og grinagtigt indblik i, hvordan stadig flere fra en hvid, europæisk underklasse lever og forstår verden: Dem mod de andre. Anmeldelse af Nikita Selvig.

onsdag, 21. marts, 2018|

Fake News er informationssamfundets “bløde magt”

Falske nyheder er et tema på CPH:DOX og bliver behandlet i både den F:ACT Award-nominerede Our New President, hvor Donald Trumps valgsejr følges (set) igennem russisk propaganda, og i The Cleaners, der sætter fokus på censur og redigering på de sociale medier. Baggrund af Nynne Giannini.

tirsdag, 20. marts, 2018|

Ikke i fængsel, men heller ikke fri

”EuroTrump” er den første dokumentarfilm, der kommer ind bag facaden på den hollandske politiker Geert Wilders, der har levet under beskyttelse 24 timer i døgnet de seneste 12 år. Henrik Brun anmelder filmen, der er aktuel på CPH:DOX.

mandag, 19. marts, 2018|

Har du talt med din verden i dag?

Det billede oppe på lærredet, som dokumentarfilmen giver os, har naturligt nok været et stykke undervejs, inden vi ser det. Men nogle gange er det fortællingen, der opstår mellem "det skete" og "det sete", der drager, og får os til at kaste et ekstra blik. Kulturredaktør Annemarie Majlund introducerer CPH:DOX 2018.

torsdag, 15. marts, 2018|