TEMA: Rusland og revolutionen 2018-09-24T21:47:16+00:00

TEMA: Rusland og Revolutionen

Sidste år var det det 100-året for Oktoberrevolutionen, hvor bolsjevikkerne i 1917 erobrede magten i Rusland gennem et statskup og lagde kimen til etableringen af Sovjetunionen. I dette tema ser vi nærmere på, hvad der skete dengang, hvordan det opfattes i dag og hvad der er sket i de hundrede år. Læs herunder alle artikler i temaet:

Foto: /ritzau/AP/Ivan Sekretarev.

Ingen er uerstattelig

Komedien ”Stalins død” sætter diktaturets ansvarsforflygtigelse, grusomhed og dobbeltmoral på spidsen. Jesper Gormsen anmelder filmen, der er instueret af Armando Iannucci.

torsdag, 14. december, 2017|

Fortiden er levende i Putins Rusland

100 år efter revolutionen er kommunismen marginaliseret, men traditionen med korruption og nepotisme lever i bedste velgående. Det samme gør idéen om den stærke mand. Baggrund af Simon Kratholm Ankjærgaard.

søndag, 19. november, 2017|

Et jubilæum i utide

Revolutionen, som engang blev kaldt ”Den Store Oktoberrevolution”, er i vores nutidige historiske erindring blevet til en kuffert uden håndtag – den er tung at bære, men det er synd at kassere den. Kommentar af den russiske digter og skribent Igor Aleksandrovich Karaulov.

torsdag, 9. november, 2017|

Den retoucherede revolution

I omverdenen fokuseres der ganske kraftigt på 100-året for den bolsjevistiske revolution, også kaldet Oktoberrevolutionen. Men i Rusland anno 2017 er der ikke rigtigt plads til 1917. Baggrund af Jesper Gormsen.

søndag, 5. november, 2017|